منتدى تلبانه العالمى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى تلبانه العالمى

منتدى لكل العرب ولكل الناس
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
يَا بُنَيَّ إِنَّهَا إِنْ تَكُ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ فَتَكُنْ فِي صَخْرَةٍ أَوْ فِي السَّمَاوَاتِ أَوْ فِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِيرٌ (16) ْ
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ

 

 ديك رومى .................

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الهادى حنتور
عضو مميز
عضو مميز



اوسمتى : عطاء بلا حدود
ذكر
عدد المساهمات : 68
نقاط : 193
تاريخ الميلاد : 09/01/1978
تاريخ التسجيل : 06/09/2010
العمر : 46

ديك رومى ................. Empty
مُساهمةموضوع: ديك رومى .................   ديك رومى ................. Emptyالسبت يونيو 11, 2011 11:04 pm


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



المقادير:

ديك رومي


3/ 4 كوب زيت زيتون


2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم


2 ملعقة صغيرة ريحان مجفف


ملعقة صغيرة مريمية


معجون طماطم


ملح وفلفل أسود


2 كوب ميه


بهارات





الطريقة:


1- سخّني الفرن على درجة حرارة 325

2- نظّفي الديك الرومي كويس، وتبّليه من الداخل بالملح والفلفل الأسود والبهارات

وحطّيه في الصينية اللي هتسوّيه فيها، بس يُفضّل إنها تكون بغطاء

3- في وعاء صغير، اخلطي زيت الزيتون مع الثوم والريحان والمريمية ومعجون الطماطم

والملح والفلفل الأسود، وباستخدام فرشاة وزّعي الخليط على الديك الرومي

من الخارج، وسيبيه لمدة 4 ساعات أو أكتر علشان يتّبل

4- صبّي الميه في الصينية اللي فيها الديك الرومي وغطّيها، ودخّليها الفرن

5- سيبيه في الفرن لمدة 3 ساعات ونصف تقريبا، أو لغاية ما تحسّي إنه استوى

تماما، بس خلّي بالك إن صدر الديك يكون لتحت علشان ده أكتر جزء بيحتاج

لسوى وحرارة عالية، وبعد ساعتين اقلبيه على الناحية التانية علشان لونه يبقى

واحد من كل الجهات

6- بعد كده خرّجي الصينية من الفرن، وحطّي الديك في طبق التقديم،

وممكن تزيّنيه بشرائح البرتقال أو الليمون



وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
النمر التلباني
نائب المدير
نائب المدير
النمر التلباني


اوسمتى : نجووووووووووم
ذكر
عدد المساهمات : 447
نقاط : 517
تاريخ الميلاد : 10/09/1990
تاريخ التسجيل : 05/07/2011
العمر : 34

ديك رومى ................. Empty
مُساهمةموضوع: رد: ديك رومى .................   ديك رومى ................. Emptyالثلاثاء يوليو 12, 2011 7:59 am

مشكووووووووووووووووووووووووووووور وجزاك الله كل خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ديك رومى .................
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى تلبانه العالمى  :: مملكة حواء :: منتدى مطبخ حواء-
انتقل الى: